جزیره رنگارنگ هرمز

جزیره هرمز در دهانه تنگه هرمز و در 8 کیلومتری بندر عباس در استان هرمزگان قرار دارد. نام این جزیره در اصل هرموز یا هرمزد می باشد که از کلمات خورموز یا خورموغ گرفته شده و به معنای لنگرگاه می باشد. امروزه این جزیره هرمز نامیده می شود. جزیره هرمز را به علت موقعيت جغرافيايی خاص و مجاورت با تنگه هرمز، کليد خليج فارس می دانند. طبق گفته بعضی از منابع قدمت واقعی تشکیل جزیره هرمز به 600 میلیون سال پیش بر میگردد. اما در منابع تاریخی امروزه بیان شده است که: پر رونق ترین دوره سکونت در جزیره هرمز به سال های پس از حمله مغول ها بر می گردد. در این سال ها مردمی که از دست مغولان فرار کرده بودند، ابتدا به جزیره قشم و پس از آن به جزیره هرمز رفتند. عظمت شهر و جزیره هرمز به قدری شد که دو قرن بعد و تا زمانی که توسط پرتغالی ها اشغال شد، برای مدتهای زیادی مرکز ایالات خلیج فارس از جمله بحرین شده بود.

دین و زبان

بیشتر مردم هرمز مسلمان و پیرو مذهب شیعه هستند.

زبان: مردم جزیره به زبان فارسی سخن می گویند و گویش آنان تلفیقی از بندری و مینابی است. در میان سخنان هرمزی ها، واژگانی از زبان های هلندی، پرتغالی، انگلیسی، هندی و عربی به گوش می خورد که به دلیل حضور پرتغالی ها، هلندی ها و دیگر ملیت ها در منطقه به زبان آنها راه یافته اند.

آب و هوای هرمز

جزیره هرمز آب و هوایی گرم و خشک دارد.به همین دلیل برای سفر به این جزیره باید زمانی را در نظر بگیرید که جزیره در معتدل ترین حالت خود از نظر آب و هوایی باشد.فصل پاییز و زمستان بهترین زمان سفر به هرمز است.

آداب و رسوم مردم هرمز

مولودی خوانی: مولودی خوانی مراسمی است که پس از نماز عشا در مساجد آغاز می شود و تا پاسی از شب ادامه می یابد. برخی زمان های اجرای این مراسم عبارتند از: تولد پیامبر (ص) در روز ۱۲ ربیع‌الاول برای سنی ها، معراج پیامبر در شب ۲۷ رجب، عید فطر در اول شوال، عید قربان در ۱۰ ذیحجه و ...

موسیقی در هرمز: اگر مسافر نوروزی باشید و بخت با شما یار باشد شاید نوای موسیقی بومی را که از سازهای محلی بیرون می‌آید نیز بشنوید. این موسیقی زیبا و دل نواز است و شما را با خود به دنیایی دیگر می برد.

دیدنی های هرمز

قلعه پرتغالی ها:

این قلعه در شمالی ترین قسمت جزیره زیبای هرمز قرار دارد و تاریخ ساختش به ابتدای قرن 16 میلادی باز می گردد. قلعه پرتغالی های جزیره هرمز یکی از بزرگترین بقایای به جا مانده از استعمار پرتغال و مقر فرماندهی اشغال‌گران در جنوب ایران به شمار می رود که به‌تدریج و در مدت زمانی نزدیک به 30 سال ساخته شده و مقر فرماندهی نیروی دریایی پرتغال در خلیج فارس بوده است.

alt

دره رنگین کمان

این دره شناخته شده ترین جاذبه جزیره هرمز است که با تنوع بی نظیر تنوع سنگ ها و کانی ها، بیش از هفتاد طیف رنگی متفاوت را پیش روی تان می گذارد. این رنگ ها از تنوع سنگ ها و کانی ها ناشی می شوند و آنچه در اینجا می بینید نقاشی زیبا و رنگارنگی است که هر چشمی را به خود خیره می کند.

alt

دره مجسمه ها یا دره تندیس ها

در اینجا می توانید ژوراسیک پارکی از سنگواره ها و تندیس های عظیم را ببینید. ممکن است در یک اثر فرسایشی، تصویر عقاب، گنجشک، خروس یا اژدها را ببینید و تفسیری منحصر به فرد از آن داشته باشید. در انتهای این دره به پرتگاهی در ارتفاع 40 متری دریا می رسید و تنگه هرمز پیش روی تان قرار می گیرد.

alt

دره سکوت یا الهه نمک

دره ای تشکیل شده از بلورها و گنبد نمکی است که به دره انرژی و دره نمک تبرزن نیز شهرت دارد. کف دره، رودخانه فصلی نمکی با رنگ های طلایی و نارنجی در جریان است و یک گنبد نمکی با نام الهه فیروزه ای از مهم ترین بخش های آن به شمار می رود.

alt

سواحل هرمز

سواحل هرمز: سواحل در همه جزیره ها دیدنی هستند اما در هرمز، هر یک از سواحل رنگ و شکلی خاص دارند. ساحل مفنق، ساحل تک درخت، ساحل لاک پشت ها و ... همه و همه تصویری متفاوت را با خاک های رنگین پیش روی مسافران می گذارند. در این میان گاهی حضور موجودات بسیار ریزی به نام فیتوپلانکتون ها ظاهری درخشان به این سواحل می دهد.

alt

چکیده

جزیره هرمز که به جزیره خاک های رنگارنگ معروف می باشد، بکر ترین جاذبه ها را داراست که از مهم ترین آنها میتوان به ساحل خاک سرخ، دره مجسمه ها و الهه نمک اشاره کرد.

در تور هرمز با کوپال زیباترین غروب را در دره مجسمه ها به تماشا خواهیم نشست.

هنگام سفر به هرمز از قدم زدن در خط ساحلی غافل نشوید. به خصوص شب ها که میتوانید با مردم جزیره و فرهنگ آنها آشنا شوید. و از فضای جذاب کافه ها لذت ببرید.

اما بخش جذاب سفر به هرمز تجربه غذاهای لذیذ و بی نظیر دریایی می باشد. پیشنهاد میشود حتما غذاهای محلی را امتحان کنید؛ که معروف ترین آنها شامل هواری میگو، سمبوسه میگو، سمبوسه کوسه و نان تموشی با طعم های متفاوت می باشد.

اما جزیره هرمز علاوه بر جاذبه های طبیعی دارای موزه بومی و محلی می باشد که بازدید از آن خالی از لطف نیست. در این موزه با حقایقی از هرمز قبل از بر سر زبان افتادن آن آشنا خواهید شد

و در آخر هنگام سفر به این جزیره جذاب در حد توان از مشاغل بومی با خرید هرچند اندک حمایت کنید و نکته مهم اینکه به هیچ عنوان خاک غیرقابل تجدید جزیره را از آنجا خارج نکنید.

نویسنده : سمیرا زارعی

ثبت دیدگاه

کد امنیتی

نظرات کاربران